Skip to main content

Zorgbemiddeling

Het is algemeen bekend dat er lange wachttijden zijn voor specialistische psychologische zorg in deze regio. Het is vaak moeilijk om tijdig de juiste hulpverlener te vinden, die aansluit bij de hulpvraag, de persoon en achtergrond. Vanuit professioneel oogpunt vind ik dit niet acceptabel, noch aanvaardbaar.

Derhalve span ik mij tot het uiterste in om geen wachtlijst te hanteren. Met de client die zich aanmeldt bij mijn praktijk (telefonisch en via het contactformulier) kan ik binnen één tot drie weken een afspraak in de agenda zetten (afhankelijk van de vakantieperioden e.d.).

De ervaring leert dat ik binnen een termijn van drie weken een kennismakingsgesprek kan laten plaatsvinden en direct daaropvolgend vervolgafspraken kan maken.

Niet voor iedereen is het gemakkelijk om uit de wirwar van zorgaanbieders een geschikte hulpverlener te vinden. De praktijk staat daarom ook open voor zorgbemiddeling.

De zorgbemiddeling van uw ziektekosten verzekeraar en ook u  kunnen via Vektis een overzicht van de zorgaanbieders zien, hun specialismen en wachttijden. 

Gezien het feit dat er geen secretaresse aanwezig is in deze solopraktijk acht ik het van belang u te melden dat u zelf eerst kijkt naar de actuele wachttijd die via Vektis bekend wordt gemaakt. U dient er rekening te houden met het feit dat ik over het algemeen in gesprek ben, en dat er niet direct terug gebeld kan worden.

Derhalve adviseer ik aan zowel de zorgbemiddeling van de ziektekostenverzekeraar en u om zowel telefonisch een bericht achter te laten, alsook via het contactformulier van mijn praktijk een verzoek te melden. Zodra ik in de gelegenheid ben zal ik dan contact met u opnemen. Ook kan het zijn dat in verband met vakanties het ietwat langer duurt of omdat ik op dat moment onvoldoende zicht heb op mijn agenda en direct een afspraak wil kunnen inplannen.